Tuesday, September 26, 2006

Miten digiaika näkyy seurakuntavaaleissa?

Marraskuun seurakuntavaalit ovat ensimmäiset, joiden tuloksiin digimedialla voi olla todellista vaikutusta. Voi silti käydä niin, ettei vaikutus ole vielä kovin tuntuvaa, mutta olen varma, että neljän vuoden kuluttua pääosin paperilla hoidettu kommunikaatio saa rinnalleen väkevät sähköiset mediat.
Aloitan tämän blogin siksi, että mielestäni esitteet ja muu perinteinen materiaali antaa aivan liian vähän tietoa ehdokkaista ja heidän ajatuksistaan. Tiedän myös, että blogi on riski, koska toimittajan kokemus on opettanut, että jos vain ajatus tai mielipide voidaan ymmärtää väärin, niin se ymmärretään väärin.
Silti otan riskin ja ryhdyn kirjaamaan mietteitäni tähän blogiin sen sijaan että vain jupisin niitä itsekseni keittiön pöydän ääressä.
Posti toi viime viikolla mormonien uuden temppelin esitteen. Se oli ilmeisti jaettu kaikkin talouksiin pääkaupunkiseudulla. Ulkoasu oli elegantti, taitto siistiä ja tietopakettia oli miellyttävä lukea.
Hieman minua häiritsi, että Myöhempien Aikojen Pyhien yhteisö kutsuu itseään kirkoksi, vaikka se on Suomessa rekisteröity vain uskonnolliseksi yhteisöksi. Luokiteltaessa uskonnollisia yhteisöjä, mormonit ja jehovan todistajat jätetään kristillisten kirkkojen ulkopuolelle, koska niiden opetuksessa Jeesuksen merkitys jää muiden tekijöiden varjoon.
Eniten jäin kuitenkin miettimään mormonien suhdetta yksineläviin ihmisiin. En löytänyt esitteestä sanaakaan asiasta. Sen sijaan perheen ja suvun merkitystä korostettiin erittäin paljon. Liekö unohdus ollut tahallinen vai tahaton, mikä olisi mielestäni vielä pahempi asia.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home