Sunday, February 03, 2008

Kristillisyyttä laidasta toiseen


Mennyt viikonloppu oli harvinaisen tapahtumapitoinen. Hauskinta oli, että siihen mahtui tavallisen sunnuntaimessun lisäksi pala NMKY:n johtajuusseminaaria ja runsaasti Tuomasmessua. Eikä viikonloppu olisi täydellinen, jos Yhteisvastuukeräyksen käynnistyminen jäisi pois.

Ja kaiken viimeistelee kunnon madekeitto.

Asiatasolla kiintoisimpia olivat johtajuusseminaari ja Tuomasmessun tulevat muutokset.

Myös molemmat messut Töölön ja Agricolan kirkoissa olivat mietittyjä ja hyvin toteutettuja.

Johtajuusseminaari toi mieleeni yhden elämäni parhaista opintomatkoista kesällä 2002. Pääsin silloin perehtymään amerikkalaistyyppisen evankelikaalisuuden laajaan kirjoon. Kahdeksan päivän konferenssin järjesti Campus Crusade for Christ – järjestön Euroopan alue Birminghamissa Englannissa.

Se oli suomalaisen herännäisyyden keskuudesta liikkeelle lähteneelle hyvin hyödyllinen ja todella kiinnostava matka. Kahdeksaan päivään mahtui paljon asiaa ja ennen kaikkea opin, miten monenlaisia korostuksia siinäkin sfäärissä on.

Johtajuusseminaarin kouluttajajoukossa ei ollut monta minulle tuttua nimeä. Yksinkertaistaen voisi sanoa, että paikalle kokoontuivat herätyshenkiset kristityt, joista melkoinen osa ilmeisesti kuului ns, vapaisiin suuntiin ja oli muuten niitä lähellä. Oman kanavani osallistujat olivat vallan mukavia ja keskustelevaisia ihmisiä, joiden kanssa pohdimme, mitä medioita uskovaisen olisi syytä seurata, jotta tietäisi, missä maailma menee.

Aavistelin ensin, että näin täyteen mahdutettu viikonloppu vie kaikki voimat, mutta eipä vienytkään. Puuhailu Herramme vainiolla virkistää kummasti.

Tuomasmessulla on hyvin alustavia virityksiä, joiden mukaan Agricolan kirkkoon keskittyisivät Tuomasmessu, Helsinki Missio ja Tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyö. Lisänä joukossa olisivat varmaankin mm. anglikaanit ja vanhan jumalanpalveluskaavan rakastajat.

Perusajatus on saada koko kiinteistö huomattavasti nykyistä tehokkaampaan käyttöön. Se on lämpimästi kannatettava idea. Jos kaikki menee kaavailujen mukaan, siirtymä tapahtuu vajaan vuoden päästä.

Ja kauniiksi lopuksi: Mitä olisi sydäntalvi ilman madekeittoa?

Vaikken voikaan suurustaa keittoani kunnon kermalla tai Koskelaskijalla, aika hyvä versio syntyy myös kaurakerman ja vehnäjauhosuuruksen avulla.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home