Thursday, March 27, 2008

Onko tämä kaunista?

Tulipa pari viikkoa sitten postissa Kämp Gallerian upea esite. Lähes kaikki tuotteet olivat sitä hintaluokkaa, johon free-toimittajalla ei ole mitään pääsyä. Ehkä entisillä, Kauppalehden palkoilla olisi ollut, mutta nyt ei tarvitse edes unta nähdä.

Ei tämä vielä mitään. Sehän on vain sitä, etteivät onnen lahjat tässä elämässä tasaisesti jakaudu.

Jäin hölmistyneenä tujottamaan Marimekon ilmoitusta, joka oli kaunis ja pelkistetty kuten aina ennenkin. Ehkä en ennen ole huomannut, miten laihoja malleja he käyttävät, mutta nyt malli oli ehdottomasti anorektikko.

Onko nykyinen kauneusihanne todella tämä? Hirvittävän laiha, lähes nälkiintynyt nuori nainen, joka on aivan rajalla joutua hoitoon syömishäiriönsä takia. Kun vielä muistetaan, että kamera lisää sekä valokuvaan että televisioon noin kymmenen ekstrakiloa, voi vain kuvitella, miten laiha malli todellisuudessa on. Sanoisin että suorastaan surkea.

Myös Henkan ja Maukan (H&M) televisiomainosten mallit ovat niin laihoja, ettei käsivarren lihaksia juuri erota. Onhan sekin yksi tapa pitää itseään hienoissa mitoissa. Ei tarvita avuksi henkilökohtaista valmentajaa, eikä tarvitse viettää joka päivä kahta tuntia salilla kuten Madonna tekee. Eittämättä hän on kaunis viisikymppinen, mutta hänellä on sentään lihaksia.

Ei siitä kovin kauan ole kun jossain muotinäytöksissä - tosin ei Suomessa - alettiin vaatia ns. normaalimman näköisiä malleja, jotteivät syömishäiriöt yhä leviäisi nuorten keskuudessa.
Lyhyeksi taisi sekin pyrkimys ajallisesti jäädä, ainakaan meillä se ei suuremmin näy.

Löysin pari talvea sitten kirjahyllystäni jumppakirjan, joka oli tehty 1980-luvulla. Siinä liikkeitä esitteli nuori jumppari, joka oli oikein hyvän näköinen. Hänessä oli kuitenkin nykyihanteisiin suhteutettuna paha vika: ainakin 5-6 kiloa liikaa.

Kirja on oiva esimerkki kauneusihanteiden muutoksesta ja siitä, miten kipeä ihanteemme tänään on. Ei siinä jumpparissa silloin mitään vikaa ollut, mutta nyt häntä ei laskettaisi edes studion ovesta sisään, veikkaan,

Labels: , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Vaatesuunnittelijat eivät tunnusta pyyleviä. En löytänyt Voglialta itselleni mahtuvaa mallia. Annoin palautteen tehtaalle, pyysin heitä suunnittelemaan muutaman D-kokoa olevan tuotteen. Vastaus tuli äkkiä: " Teemme vaatteita vain normaalivartaloille". Ei valitteluja, ei selittelyjä. Näin on Voglialla - minun osaltani harmi, koska olin Voglian asiakas aikoja.

6:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tuntuu tutulta. EI ole asiaa Kämp Callerioihin meillä free toimittajilla.

Free toimittajien kurssilla oli palkkiot aika huimia, mitä pitäisi laskuttaa, jotta pääsisi toimittajan kuukausipalkoille.

1:32 PM  

Post a Comment

<< Home